lockfagel

Senaste inläggen

Av Emelie - 17 januari 2011 18:20


nörd-mode

Har haft Supernatural-maraton med Kicki i helgen (awesomeness) och nu kom jag på en random fråga..

  Om du vore en övernaturlig varelse, vad skulle du vara?

Det är en tankeställare, am I right? Om jag skulle svara på frågan snabbt så skulle jag svara vampyr eller varulv, men hur tänker jag då? Eftersom både vampyrer och varulvar räknas i många myter som ondskefulla monster, som står på djävulens sida. Och när jag svarar på frågan så tänker jag på vampyrer ur den moderna tiden, som ur Twilight eller.. the Vampire Diaries (*host* The Dark Divine!). Och ja.. de är inte lika äckliga som de i de gamla sagorna?

  

En varulv är basically en människa med en förbannelse, som vid varje fullmåne förvandlas till ett monster - hälften människa, hälften varg. Detta monster, under rätt tid i måncykeln, glömmer helt bort vem den är, blir mer djur än människa, förlorar allt sinne för moral och vad som är rätt eller fel - djuret dödar för överlevnad. Och i många myter dödar varulvar människor, de kan tillochmed döda sina egna familjer under månens influens. Hur stoppar man då en varulv? Jo, en silverkula rakt i hjärtat. Varulvar tål inte silver, en del som finns med i dagens moderna sagor.

   I andra sägner säger man att varulvarna skyddar mänskligheten mot ett annat mytologiskt monster, vilket leder oss till nästa ämne - vampyren.


Vampyrer var en gång människor som dött och vaknat igen, för att sedan vara levande död - och som dricker mänskligt blod för 'överlevnad'. I vissa myter kan det räcka med en felaktig begravning, eller en synd under sin livstid, för att en människa ska komma tillbaka som en vampyr. Basically är en vampyr en genomond varelse, något som har förskönats i dagens litteratur och film. Och hur dödar man en vampyr? En träpåle rakt genom hjärtat. En vampyr dör även om den stiger ut i solljus, där den brinner upp. Så därför sover de under dagtid, i kistor.. där de döda kropparna hör hemma. Jo, de tål heller inte vitlök och de måste bli inbjudna i bebodda hus.


I det moderna samhället har både vampyrer och varulvar förskönats i litteraturen (vilket jag borde veta som nästan bara läser om det) och i annan media. I Twilight är vampyrerna hårda som sten och kan endast dödas av en annan vampyr eller en varulv. Inga pålar, och heller inget solljus som skadar dem. Nej, i Twilight glittrar vampyrerna i solen och kan därför inte gå ut i solljus där det finns människor. Jo, och de sover inte, de tål vitlök och de kan gå in i hem utan inbjudan.

    Sidenote: det finns faktiskt någon sägen som säger att vampyrerna glittrar i solljus.

Och varulvarna? Här skyddar de människorna, men istället för att springa runt och se ut som mutanter ser de ut som förvuxna vargar. Något förskönat, don't you say? För visst är det lite trevligare att titta på/läsa om stora vargar istället för hälften människa, hälften vargar (ex. Harry Potter och fången från azkaban). Jo, i Twilight behöver det inte vara fullmåne för att de ska kunna förvandlas.


I Vampire Diaries har vampyrerna huggtänder (mycket coolare om ni frågar mig), de kan inte gå ut i solen utan att brinna upp (om man nu inte har ett fiffigt förtrollat smycke), de kan inte gå in i hus utan inbjudan och de tål även de vitlök - men inte järnört.

   Varulvar då? De förvandlas under fullmåne, och hur ser de ut? Jo, som vanliga vargar. De tål inte silver.


Och eftersom jag inte vill sabba för de som vill läsa The Dark Divine (förlåt igen, Kicki<3) så ska jag inte ta upp monsten i den här boken, utan istället går jag direkt till likheter.

   Vad har alla dessa varelser, i olika form beroende på berättelse, gemensamt?

Vampyrer och varulvar är både i mänsklig och omänskligt form (omänsklig = varulv, men jag vet inte om det gäller originalmyterna) övernaturligt snabba och starka. De har förbättrade färdigheter, förbättrade sinnen, ja rubbet.

   I Vampire Diaries förvandlas varulvarna vid fullmåne, och vampyrerna kan vanligtvis inte gå ut i solen och de har huggtänder, precis som originalen. Men vampyrerna sover inte i kistor, och de kan vrida på dygnet. Vanligtvis är en vampyrs sömn som en död persons, de vaknar inte innan gryning no matter what. Men här kan de vrida på dygnet, och de sover lika lätt som vilken människa som helst.

   Vad de olika verken (Vampire diaries och Twilight) har gemensamt mer är att vampyrerna har kvar många av sina mänskliga känslor m.m De är inte mänskliga, men de kan fortfarande vara aningen humana. En gammaldags vampyr känner inte till något av det där, de är på ett visst sätt lite som varulvarna när de förvandlats - lite mer djur.


Så, vad är slutsatsen? Vad vill du helst vara för övernaturlig varelse? Jag tycker det är viktigt att man tänker efter innan man väljer, för tänk om du verkligen var ett av de här varelserna? Med tanke på bakgrundsfaktorerna, historian och allt, så vet jag faktiskt inte vad jag skulle välja, jag skulle vara rätt nöjd med att vara mänsklig.

   Numera vrider vi på myterna, hittar på lite eget för att få det bättre, till exempel är det vanligt med varulvar som ser ut som vanliga vargar numera, och vampyrerna har en gnutta mänsklighet kvar. Om vi tänker nutid, och att vampyrer och varulvar vore så som vi känner dem idag, vad skulle jag välja? Innan jag började läsa varulvsböcker skulle jag valt vampyrer direkt, för de är rätt coola, men nu då? Nu när jag är en badass varulvs-tjej också?


Fick jag välja fritt så skulle jag vara en mytisk varelse från The Dark Divine (som jag inte tänker avslöja IGEN!). Mitt andrahandsval vore nog.. vampyr från Vampire diaries. Jag tycker de är mer vampyrer än Twilight ändå, och de är coola (iallafall i tv-serien). Tredje hand vore nog.. varg från Shiver.. som är ett rätt sorglig bok, och man kan inte direkt säga att varulvarna där är särskilt lyckliga men.. bara för att det är en så underbar bokserie.


Så, vad skulle ni vilja vara? Något annat än vad jag föreslog? Och om ni fick välja, varulv eller vampyr?

ANNONS
Av Emelie - 12 januari 2011 17:11

  


Jag är sjukt awesome på att ta kort på saker som blänker... not

Wiihoooo! Idag fick jag hem Supernatural season 2 & 3 från cdon :D Tyvärr kom inte mina böcker med (wtf!) men jag är glad att jag fick Supernatural<3 Det är nästan så att jag tror jag ska lägga mig tidigt idag för att påbörja mitt tittande lite tidigare xD (Ett avsnitt och läsa, eller två avsnitt? Tough decision)

   Jag har inte alls en liten kick nu, jag stirrar inte alls galet på omslagen.. *förnekelse*

   Oh, och jag lånade The Horse Whisperer av Nicholas Evans idag från bibblan.. vilket gör att jag måste börja läsa Sanningens svärd.. jag var tvungen att låna om dem xD


Crescendo by Becca Fitzpatrick, me liiike, but I hope some action'll show up soon.. very soon, since I'm on the second half of the book.


Efter Crescendo: Sanningens svärd 2 & 3, The Horse Whisperer, Torment, The Hungergames & Catching Fire, Incarceron... m.m ...yikes! Jag har rätt mycket att läsa xD Och mitt i det ska jag läsa en bok i svenskan.. Sanningens svärd, maybe? Indeeeed ;D

ANNONS
Av Emelie - 10 januari 2011 14:55


The Lost Saint in my heart <3

Läste ut The Lost Saint av Bree Despain härom natten och jag älskar den så jävla mycket (favoritserie, alltså!) och nu så hittade jag den här grymma videon om boken <3 Jag är inte särskilt nöjd med valet av Michael Trevino (Tyler från The Vampire Diaries) som Daniel, men förutom det tycker jag den är rätt bra ^^


Daniel har för fan ljust hår, people! Och så jävla het.. <3 ;) Han är min, min, min, min, min, min! <3

   Wicked hot!


Ja, jag är helt jävla obsessed vid The Dark Divine-serien, och jag tänker då fan inte släppa den<3 Ledsen, men jag vill faktiskt hellre ha Daniel än Edward.. trodde aldrig att jag skulle säga det xD

   Har btw beställt två böcker från cdon :) Awakened av P.C and Kristin Cast, Night World vol. 1 av L.J Smith och två säsonger av Supernatural <3


           

Av Emelie - 7 januari 2011 16:31

HOLY CRAPTASTIC SHIT!! #¤¤¤ FUCK WHAT?!?!?! 53TW5&&/!!!GF//()"#"""#@@&/(++-!!!!!!!!!!!!!!!!

THE HOST SKA FUCKING BLI EN TRILOGI?!?!?!?!!? HÖRDE JAG RÄTT?!?!?! ÄR DET SANT??!!?! ÄR JAG GALEN?!??!!?!? JAG FÖRSTÅR INTE VAD DU MENAR!!!

...*försöker slappna av* Ni har inte fått höra det här, men jag blev i förrgår medlem på en hemsida om bara BÖCKER (www.goodreads.com) som är awesome, I'm telling you, och nu när jag kikar runt över lite böcker (vilket inte är ovanligt för mig) så hittade jag en lista, "Hurry Up and Release it!" där bl.a Midnight Sun finns med, och en massa andra intressanta böcker, så hittar jag DET HÄR! "The Soul (The Host #2)" och "The Seeker (The Host #3) och när jag klickade på titlarna för att se what the fuck det stod om dem så stod det på The Soul: 'en av två uppföljare till Stephenie Meyers The Host' and I'm like: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!

   Shiiiiet, herregud! Holy Chicago, om jag får säga det så! :o

En trilogi?


Tja, jag älskar The Host skitjävlamycket, och vad tycker jag? Jo, av min reaktion att döm (se längst upp) så tror jag att jag är FUCKING ASTAGGAD!!! Jag trodde den var ensamstående, en enda bok! Vad kommer hända? Vad borde hända? Borde jag gilla det här? Ja, för Stephenie Meyer skriver ju böckerna!

   Nu hoppas jag verkligen att det här är sant, annars kommer jag få ett liknande utbrott fast med negativ inställning :)

Av Emelie - 30 december 2010 13:37


Jag är riktigt svag för vissa häst-draman

Det är ett faktum - jag är helt såld på vissa hästfilmer, såsom The Horse Whisperer.. fy fan va härlig den är! Jag grät på många ställen! <3 Jag har alltid varit svag för Flicka: den bruna mustangen och även boken som den är baserad på.. fast jag måste säga att boken är bättre xD The Horse Whisperer in my heart<3 Se den, den är fantastisk!

   Okej, KICKI FYLLER 15 IDAG!!!! GRATTIS!!!!! <3 Ska till henne idag, och därför blir det här inlägget kort, för jag måste åka alldeles strax xD


Hare<3

Av Emelie - 29 december 2010 13:06

Jag vill inte!

Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte!!

Jag vill inte vara sjuk!

Det kom i söndags, när vi firade jul med mors sida av släkten, med feber, hundra Empire State Building-s på huvudet och allt det där skiten. Så när alla gäster gått vid.. sju eller åtta gick jag och lade mig med en febernedsättande tablett och DaVinci koden. Det gick bra, sen mådde jag tja, sådär dagen efter (och jag var förbjuden att gå ut), men febern kom inte tillbaka förrän på kvällen och då mådde jag ändå inte så värst dåligt. SEN IGÅÅÅR mådde jag väl rätt bra, kände mig rätt pigg och allt det där (lite Empires lite här och där dock), men min HALS! Den är katastrof, jag står inte ut!

   Så nuuuuuuu knarkar jag halstabletter (se rubrik, översatt: 'hårda halstabletter med citronsmak) - Vicks: Fruity Fresh - och ska käka mkt clementiner för vitaminer och allt annat tjofräs - jag ska då inte ha ont i halsen/vara sjuk hela jävla jullovet!

   Och visst är det fail att vara sjuk på jullovet? Jag har hållit mig frisk hela jäkla terminen och NU blir jag sjuk. Det är ju underbart - JAG ÄLSKAR UNIVERSUM! -.-'


Okej, ont i hela kroppen.. och vet ni vad som hände idag? Maja (hunden) sov i min säng här på morgonen och så när jag släppte ut henne var klockan.. tjugo i ett eller nåt, så jag lade mobilen i sängen bredvid mig och tänkte "mäh, jag sover till klockan ett".. sen skulle jag nog kolla något på mobilen och VOPS så trillade den ned under sängen.. och jag tänkte "jag tar upp den om tio minuter", men vad händer inte då? Precis när den trillat ned under sängen får jag ett sms.. o.o Universum är emot mig, am I right? Yes, I am.


Vet ni vad? Dem här halstabletter är inte särskilt goda egentligen.. men jag står ut. Men om dem inte funkar så slår jag ihjäl dem :)


Gott nytt år, motherhuggers! :D

Av Emelie - 24 december 2010 14:58

NU ÄRE JUL IGEN, NU ÄRE JUL IGEN, OCH JULEN VARAR DEN TILL PÅSKA!!!!

Tänkte bara önska god jul :) GOD JUL!!!!

Av Emelie - 19 december 2010 20:09


Shane Dawson alltså!

Jo.. jag kände för att dela klippet bara (för han är så bäst xD) och.. ääh.. imorrn är sista skoldagen innan jullovet - på tisdag äre avslutning. Jippie! Jo, och.. jag tror jag håller på att bli lite sjuk (hoppas inte!). Har skitont i halsen och i huvudet.. hoppas verkligen att jag håller mig frisk.. för det vore jävligt fail om jag blev sjuk till jullovet om jag hållit mig frisk hela jävla terminen! Och ja, jag är förvånad jag med. Jag har varit sjuk 1 ½ dag den här terminen.. det bara måste vara rekord xD Till och med Jossan har varit sjuk längre än mig (och hon är ALDRIG sjuk o.o)


Aja, God jul! XD

Presentation

Randomly badass ;3

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

HP7 den 19/11 nurå, någon mer än jag som längtar?! :D
 JAAAAAAAAAAG!!!! :D :D
 Say whaaaaaat? o.o
 Nej.. -.-
 IAN SOMERHALDER! 8D

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011
>>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Gästbok

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lockfagel med Blogkeen
Följ lockfagel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se