lockfagel

Alla inlägg under november 2009

Av Emelie - 21 november 2009 11:33

Har jag någonsin sagt att jag är en fantasy-nörd? Och fågel fenix är en av mina favoriter ^^

 

Breathe like you want to live, fine, tell me lies
Take everything you want, blame all the lucky ones
Side, It’s alright

Känner mig väldigt lat idag.. Gick inte upp förrän vid ungefär 11 och lämnar inte lägenheten. Men vad ska jag göra? Mamma är i stallet och kommer inte hem på ett tag. Försöker för tillfället titta på trailern till Avatar, men icke! Ibland hatar jag mitt sega internet.. det tar hur lång tid som helst att ladda en video eller någon låt. Funderar på att sätta igång nåt spel, men Nathalie har Sims 3 och dem andra spelen har jag typ varvat eller vägrar försöka igen xD Jag får t.ex panik när jag spelar Mario Galaxy på Wii, när den där dumma köttätande-växten/dinosaurien jagar mig på äggplaneten.. Dumma planta.. o.o

Hm.. kanske ska leta upp Sims 2? Syrran blev lite tokig när hon fick reda på att det kommer ett nytt expansionspaket till Sims 3 igår, hon är sådan med Sims och jag med Twilight xD

En annan kompis från mellanstadiet berättade igår att Kicki hade gjort korstecken åt henne och fräst när hon berättade att hon gillade Grey's Anatomy mer än Twilight nu. Tror Kicki gjort så mot mig någon gång.. fast för något annat o.o Det är rätt skoj ^^

Ingen New Moon i helgen, olyckligtvis, men nästa helg/fredag kanske vi går ^^ Ska försöka få med alla, jag klarar inte av att vänta längre!
Okej, nu blir jag förbannad.. Trycker på "spela trailer" på Avatar, den laddar i typ tio minuter, sen kommer den förbannade rutan upp igen med "spela trailer" och så börjas det om.. Jag blir ju fanemig galen!

Nej, nu startar jag ett spel.. Orkar inte med internet idag!


Hare

ANNONS
Av Emelie - 20 november 2009 20:32

Hahah! Jag sökte på "rusnigstrafik" på google-bilder och fick upp den här!

 

Ja då var det den 20 november och jag vaknade med ett smil för att sedan zombie-a mig till skolan ^^ Var ovanligt munter hela första halvan av dagen, sen fick jag en enorm huvudvärk och döttstrött och var alltså inte lika rolig längre. Det gick över efter att jag fått nåt i magen ^^

Påväg till bussen vid tjugo över två fick jag reda på, via Gaggo, att de har ändrat åldersgränsen på New Moon så det blir visst inget smygandes på biografen iår ^^ Men visst är det grymt?!

Nästa vecka går vi antagligen på New Moon, jag och company, då ^^ Awesome! 8D

Kom och tänka på en sak från rapport igårkväll, som jag skrev om, när jag pratade med Kicki idag. Dem intervjuade en tjej på 11 år som var ett stort fan av Twilight(vilket förvånade mig.. o.o ) och reportern eller nåt sa att hon tjejen hade varit ett fan i flera år.. Yeah right! Som om en 11-åring varit det i flera år.. Jag visste inte ens att böckerna funkade för 11-åringar. Med flera år måste de ju mena minst 2 år, plural, och då menar dem att hon varit det sedan kanske 9 år? Ge er.. Som om en 9-åring skulle ens förstå böckerna! Alltså förstå vad som verkligen händer, kunna förstå vad dessa underbara karaktärer går igenom. Get out of here! När jag var 9 läste jag fortfarande 150-sidors böcker, hästböcker, inte ungdomsböcker. Visst, det finns ungdomsböcker om hästar, men lite mesigt har det allt blivit. För att kritisera hästböcker, mesiga tjejer där den typiska hästtjejen är på ett visst sätt och det händer varken mycket eller storyn är särskilt bra. Men det finns dock dem hästböcker som faktiskt har en bra story och allt, och de flest ensamstående böckerna där är det killar som huvudpersoner. Gillar verkligen inte den typiska tjejen i berättelser.

Nej, det var inte det jag skulle prata om. Iallafall, hur många 11-åringar förstår böckerna helt? Oj oj, snart börjar dem väl påstå att vanliga 11-åringar läser t.ex "Psykopaten" av Colin Forbes xD (väldigt bra bok btw).


Sitter och lyssnar på "Trigger" med Takida, från senaste albumet The Darker Instinct ^^ Finns nu på min julklapps-önskelista-sak. Är det bara jag eller blir det svårare att skriva sådana ju äldre man blir? Det tog mig två månader att skriva några få prylar på önskelistan till min födelsedag.

Måste börja handla julklappar snart, så får jag det gjort innan sista minuten.. Det är dock enklare än att skriva egna önskelistor.. om folk bara kunde önska sig nåt.. Jag nämner inga namn *host* Emma.

Nu är det ju faktiskt snart jul igen.. Tiden går banne mig fort.. Känns som om det inte var så lång tid sedan jag fick ångest över julklappar.

- Har man värsta skillz om man lyckas klämma fingret i kylen? Splendid! ^^

ANNONS
Av Emelie - 19 november 2009 20:01

Herrejävlar.. New Moon kom upp på RAPPORT!!

Om ni inte såg rapport här nyss så kan jag rapportera att New Moon var med på nyheterna! Ikväll ska det omdisskuteras om filmen ska ha 15-årsgräns eller inte.. Jag är stum.. xD Vanligtvis tittar jag inte på nyheterna, men jag stod i köket och när orden New Moon yttrades då tittade jag minsann upp. Så fort man säger något om Twilight Sagan, även när det bara är ett namn så tittar jag genast upp och har öronen spetsade. Jepp, sån är jag XD

Men ändå, dem ska omdisskutera!! Vår älskade film kom upp på NYHETERNA!! OMAAGAAAAD!!!! It's fucking unbelivable! I LOVE YOU! <33 Nu ska jag vrål-sms:a alla twerds jag känner! IIIIIHH!! XD


Hare<33 Håll ögonen på svt1 om ni vill se rapport senare XD

Av Emelie - 19 november 2009 15:38

  

Det är det heliga datumet! Arla Mejeriet har hört våra skyhöga skrik av längtan efter New Moon! Eller.. det är ett sätt att se på saken. Den mest logiska är att mjölken går ut då, men en twerd kan aldrig tänka logiskt såklart XD

 

Torsdag den 19:e november 2009.. Ni inser att det här är en viktig dag i en normal twerds liv? Det är dagen före den officiella New Moon premiären, dagen som vi så länge längtat efter.. det känns som om det var igår som jag satt framför kalendern i köket en fin vårdag och längtade och längtade. Imorrn är vår längtan över.. sen kör vi hårt även på Eclipse i mars! :3

Okej, det är ju en smygpremiär på filmen ikväll - Twilight Saga kvällen på Sf bio.. GUD VAD JAG VILL GÅ PÅ DEN! Men självklart blev biljetterna utsålda på några minuter och det är för sent när det är skola imorrn. Tusan också..-.-

Men, men, jag ska se den på bio ändå ^^

Kom precis hem från skolan.. Spanska prov idag.. o.o Ganska oförberett om ni frågar mig. Vi fick en dum liten lapp där det stod vad vi skulle öva på, sen var det en massa annan skit som vi inte övat på. Crap!

Var hos doktorn, missade gympan.. "Jippie!" Tänkte jag först.. sen visade det sig att vi inte skulle dansa utan fick göra vad vi ville.. OCH JAG MISSADE DET! Fan, nu måste jag vara med på dansen nästa vecka.. Men jag kommer göra det under protest. Nu kör vi min lilla klumpighet plus dans, som jag förövrigt suger på, vad blir det? Jo, katastrof. Avskyr dans. En av anledningarna till att jag inte gått på discon sedan typ fyran. Allt som är liknande dans eller sång sker under protest.

Sitter och lyssnar på musik nu.. ska öva lite på engelska läxan som jag senast tittade på var.. ehh.. aldrig. Lovely! -.-''

Annars har min dag varit rätt bra ^^ Har inget att skriva ^^

"Well, the wolf’s out of the bag now." -  Embry Call, New Moon


1 dag kvar(borträknat Twilight-kvällen) till New Moon premiären!

Av Emelie - 18 november 2009 17:26

"I didn’t think you were scared—I was screaming all the time, but I didn’t hear you scream once." - Jessica Stanley, New Moon

 

2 dagar kvar till New Moon premiär! 2 dagar!


Av Emelie - 18 november 2009 17:07


Källa: GP.se

 

AAAAAAHHHHH!!! Jag blir så jävligt förbannad! Läste precis artikeln i GP som Emma berättat om, självklart handlar den om New Moon ^^, och nu är jag grymt arg på den jävla svenska biografbyrån. JAG HATAR DEM!

Jag ska skriva ett långt, förbannat mejl till biografbyrån. Hur tänker dem här genierna???!!!!

Här har ni artikeln från GP, är jag den enda som blir jävligt förbannad? Men jag tackar dock Anki Dahlin som står på min sida ^^ Sedan det här att dem tror att killar tål mer än tjejer! Jävla diskriminering! Jag klarar fanemig lika mycket som en normal kille i deras resonemang.. tillochmed mer!


Tonårstjejer snuvas på New Moon

I USA rekommenderas Twilight-uppföljaren New Moon från 13 år. I Sverige anses den skadlig för biobesökare under 15.

Filmdistributören vill att filmen ska få en 11-årsgräns. Kammarrätten gör i veckan en bedömning om Statens biografbyrås beslut ska ligga fast eller ändras till 11 år.

New Moon är andra delen i filmatiseringen av Stephenie Meyers omåttligt populära romansvit om den omöjliga kärleken mellan Bella (Kristen Stewart) och Edward (Robert Pattinson): hon en vanlig dödlig och han av vampyrsläkt.

I USA rekommenderas filmen från 13 år, men i Sverige har Statens biografbyrå beslutat att biopublik under 15 år kan lida psykisk skada av att se filmen. De hänvisar till scener med ångestskrik, dödshot och våldsamma slagsmål.


Samtidigt har byrån tillåtit filmer med likartat brutalt innehåll som Sagan om ringen-trilogin, Harry-Potterfilmerna och bioaktuella katastroffilmen 2012 från 11 år.

- Bedömningen visar att Statens biografbyrå anser att unga kvinnor är mer lättskrämda än unga män, säger Patrik Andersson, marknadschef för Nordisk film.

Under måndagen överklagade filmdistributören biografbyråns beslut till Kammarätten. De poängterar att New Moons huvudsakliga målgrupp är kvinnor under 15 år, medan Sagan om ringen- och Harry Potter-äventyren huvudsakligen riktar sig till unga män. "Är det så att målgruppen definierar åldersgränsen och anses i så fall unga kvinnor vara känsligare än unga män?" undrar Pia Grünler, chef för filmdistributionen.


- Jag kan föreställa mig att skälen till att Sagan om ringen tilläts från 11 år är att den är såpass fiktiv att 11-åringar anses förstå att det är just en saga och ingenting annat, säger direktören på Statens biografbyrå Anki Dahlin.

Hon satt själv med och bedömde vilken åldersgräns New Moon skulle få i Sverige. Eftersom det rådde oenighet bland de två bedömarna, kallades psykologen och filmcensorn Anders Nyman in för att avgöra frågan: skulle filmen rekommenderas från 11 eller 15 år?

- Det är ju inget solklart fall det här, säger han.


- Hade vi haft 13-årsgräns hade det varit lättare. Men nu måste vi ta hänsyn till den ensamma 11-åringen. Honom eller henne är den här filmen enligt vår bedömning för tuff för.

Anki Dahlin tycker däremot att 11 årsgräns hade räckt för New Moon. Hon hänvisar till den utredning om slopande av vuxencensur och översyn av filmgranskningslagen som gjorts, och den proposition som läggs fram i mars.


Hur kan bedömningen vara så olika i Sverige och USA?

- Vi har ju ingen 13-årsgräns i Sverige i dag, utan bedömer om film kan tillåtas från 7, 11 och 15 år. Men en 13-årsgräns hade underlättat i det här fallet.

Enligt dagens regler kan en 5-åring gå på film med 7-årsgräns i målsmans sällskap, medan en 7-åring kan på film med 11-årsgräns tillsammans med målsman. 15-årsgränsen, däremot, är absolut vilket betyder att du som 12 eller 13-åring nekas att gå på Twilight eller New Moon i målsmans sällskap.


Hur kommer det sig att det råder olika regler för olika åldrar?

- Det kan jag inte svara på. Det är en politisk bestämmelse som ligger bakom, säger Anki Dahlin.

Biografbyrån anser att det i framtiden vore lämpligt att den så kallade ledsagarregeln tillämpas även för 12 och 13-åringar, så att de kan gå på filmer med 15-årsgräns.

- Om man går i målsmans sällskap så kan man ju tala med varandra efteråt om de sekvenser som kan vara ångestladdade eller på annat sätt förfärliga. Då borde det ju inte föreligga någon risk för psykisk skada, anser Anki Dahlin.

 
Journalist: Maria Domellöf-Wik

Av Emelie - 17 november 2009 20:51

Väldigt fin faktiskt.. inte för att Bella bär kjol så ofta men XD

 

"Jacob didn’t want to be a part of this… cult. I don’t understand what could change him. I don’t want to be next. " - Quil Ateara, New Moon

 

     3 dagar kvar till New Moon premiären!!

 

- Och imorrn blir det värsta snacket om när vi ska se den ^^ Plus lite förbannat pluggande.. -

Av Emelie - 17 november 2009 14:30

  

EVRÄKA! It's totally wonderful xD

 

Titta på vår fina teckning som vi har gjort till Martin, vår mentor, idag på Scrapbookingen xD Han är van vid våra konstigheter, så det kommer antagligen bara chocka honom lite grand XD

Titta på Gregor också! Han är mitt på teckningen, där vid pilen "Gregor" xD Han är 6:ans matte-monster som kladdades på Emmas och Matildas häften xD Han har följt med till högstadiet ^^ Det finns även en "Pizza-bagare-Gregor" ^^

Vi ska snart gå och lämna teckningen till Martin XD Måste samla info om Cafét imorrn.. känner lite ångest för tillfället XD EVRÄKA!! Det är Emmas verision av "Eureka" som jag har sagt typ hundra gånger idag XD Dagens ord -> EUREKA/EVRÄKA!!


Ses senare ^^ Glöm inte nedräkningen till New Moon :3

Presentation

Randomly badass ;3

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

HP7 den 19/11 nurå, någon mer än jag som längtar?! :D
 JAAAAAAAAAAG!!!! :D :D
 Say whaaaaaat? o.o
 Nej.. -.-
 IAN SOMERHALDER! 8D

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Gästbok

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lockfagel med Blogkeen
Följ lockfagel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se